Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Eifel

Wil je een bezoekje brengen aan de Eifel in stijl, kies dan voor een overnachting in een echt kasteel!

✓ Vanaf 40 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in de Eifel

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Duitsland

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in de Eifel

Een nachtje slapen in een echt kasteel, wie wil dat nou niet? Als je hier voor kiest, zal het net lijken alsof je een prins of prinses bent. De kastelen zijn vaak gerenoveerd en omgetoverd tot prachtige hotels. Ondanks deze renovaties, zien de kastelen er nog steeds prachtig en ouderwets uit. Als je de grote oprijlaan op komt rijden en het kasteel ziet liggen vanuit de verte, begint jullie uitje al en door dit prachtige verblijf kan het eigenlijk ook niet meer stuk. Dit is hartstikke uniek en zal je voor de rest van je leven bij blijven. 

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Ter Worm / TerWorm

Hotel Kasteel Ter Worm

In het zuiden van Limburg ligt het kleine, historische Kasteel TerWorm. Een prachtig historisch kasteel van Van der Valk.

✓ Vanaf 67,50 per nacht

Bekijk kasteel
Kasteel overnachting Kasteel Essenburgh

Kasteelhotel Schaloen

Romantisch overnachten in Kasteelhotel Schaloen. Een overnachting in een kasteel met een romantische uitstraling.

✓ Vanaf 39,50 per nacht

Bekijk kasteel
Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in de Eifel

Activiteiten & bezienswaardigheden

Burcht Eltz bezoeken

Burcht Eltz

Wanneer je slaapt in een kasteel, moet je eigenlijk ook wel even een bezoekje brengen aan het mooiste kasteel van Duitsland: de Burcht Eltz. 

Eifel Natuurgebied

Nationaal Park Eifel

Dit park is uniek beschermd natuurgebied en is zo’n 150.000 voetbalvelden groot, dus je kunt hier eindeloos lang gaan wandelen of fietsen.

Monschau Bezoeken in Eifel

De parel van de Eifel

Er zijn verschillende pittoreske dorpjes en plaatsjes in de Eifel, en Monschau is er daar eentje van. Een bezoekje hieraan is dan ook een absolute must wanneer je in de buurt bent.

Racecircuit Eifel

Racecircuit Nürburgring

Als je van racen, snelle auto’s en adrenalinekicks houdt, dan is het racecircuit in Nürburg perfect voor jou. 

Wijnproeverij

In de Eifel vind je genoeg wijnboerderijen waar je eindeloos veel wijn kunt proeven. Dit is niet alleen heel lekker en leuk om te doen, maar de wijngaarden zijn prachtig om te zien.

Trier Bezoeken

De oudste stad van Duitsland

In de Eifel vind je ook de stad Trier, dat de oudste stad van Duitsland is. Ideaal voor cultuurliefhebbers dus!

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in de Eifel

In de ochtend word je wakker en zodra je je hebt klaar gemaakt, ga je naar beneden voor een heerlijk ontbijt in jouw kasteel. Er is genoeg te doen in de Eifel, dus vervelen zul je je niet. Je kunt in of rondom het kasteel blijven, maar je kunt er ook op uit trekken en een flinke wandeling maken in het Nationaal Park of een bezoekje brengen aan een wijngaard. ‘s Avonds kom je dan weer terug met een lege maag zodat je kunt dineren in het restaurant en de rest van de avond door kunt brengen in het kasteel.

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in de Eifel

Overnacht je echt in het kasteel in de Eifel?

Ja, je overnacht echt in het kasteel! Het kan wel zo zijn dat je niet in het hoofdgebouw slaapt, maar een bijgebouw is net zo goed onderdeel van het kasteel.

Hoe is de hotelkamer in de Eifel ingericht?

Elke kamer is uiteraard voorzien van een bed en een badkamer, maar hoe de kamer er precies uit ziet, dat verschilt per hotel. De ene kamer is net wat moderner dan de andere.

Wat kost een kasteel overnachting in de Eifel?

Een kasteelovernachting kost minstens €40,- per nacht, maar je hebt ook kastelen waar het nog vele malen duurder is. Het is maar net wat je er zelf van maakt dus!

Waar liggen kastelen in de Eifel?

De kastelen in de Eifel liggen verspreid over het hele gebied. Zo kun je dus helemaal zelf kiezen waar je precies wil verblijven.

Welke activiteiten zijn er in de Eifel?

De Eifel staat bekend om de prachtige omgeving en natuur, dus het is uitermate geschikt voor een flinke wandeling of fietstocht. Ook onder de motorrijders is de Eifel erg populair.

Welke bezienswaardigheden zijn er in de Eifel?

Wanneer je naar de Eifel gaat, mag een bezoekje aan het Nationaal Park Eifel of de parel van de Eifel, Monschau, eigenlijk niet missen!