Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Roermond

Kies voor een romantische touch aan je weekendje in Roermond met een verblijf in een echt kasteel.

✓ Vanaf 50 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Roermond

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Nederland / Kasteel overnachtingen Limburg

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Roermond

Als je altijd al een keer in een kasteel hebt willen slapen, is dat nu mogelijk. In Roermond heb je namelijk verschillende kastelen waar je kunt verblijven. Deze staan in de stad, maar ook buiten de stad. Zo kun je ervoor kiezen om Roermond in te gaan of om juist de omgeving te ontdekken. Dat is helemaal ideaal omdat je kunt genieten van een magische sfeer in het kasteel, maar ook vlakbij alle gemakken van de stad bent. Met een overnachting in een kasteelhotel is het net alsof je eventjes een weekendje terug in de tijd gaat.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Roermond

Activiteiten & bezienswaardigheden

Verken het hotel tijdens een kasteelovernachting

Bezoek het centrum

De historische binnenstad van Roermond is prachtig om te bezoeken. Drink een drankje op de markt of loop over het Munsterplein en breng een bezoekje aan Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk. 

Wandelen - activiteiten tijdens vakantie

De Roerkade

Deze kade zit vol met restaurants, terrasjes en cafés die leuk zijn om te bezoeken. Je kunt via de Stenen Brug naar de Voorstad St. Jacob Roermond lopen.

Ga naar een museum

Bezoek het Historiehuis als je de geschiedenis van de textielstad die Roermond is wil weten. Het Cuypershuis is een museum over de architect en ontwerper Pierre Cuypers. 

Uit eten - Restaurant in kasteel

Bezoek een kerk of kathedraal

Er zijn veel historische gebouwen in Roermond, en de Sint Christoffelkathedraal en de Munsterkerk zijn er daar twee van.

Ontspannen tijdens een kasteel overnachting

De Rattentoren

Deze toren is de laatste zichtbare toren van de vestingwerken die dateren uit het jaar 1300. In deze toren kun je een maquette zien van Roermond en hoe de stad er in de middeleeuwen uit zag.

Verstoppertje spelen - Overnachten in kasteel met kinderen

De kiosk op het Munsterplein

Deze kiosk ziet er prachtig uit en in de zomer kun je hier vrijwel elk weekend genieten van prachtige livemuziek.

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Roermond

‘s Ochtends word je wakker en zodra je je hebt klaargemaakt, kun je naar de ontbijtzaal om te gaan eten. Met een volle maag ben je dan helemaal klaar voor de rest van de dag. Misschien ga je wel de stad in, of ga je juist de stad uit en de omgeving verkennen. Aan het einde van de dag kom je met een lege maag weer terug in het kasteel en kun je hier heerlijk eten. Want waarom zou je ergens anders gaan eten, als je op zo’n mooie plek verblijft? De rest van de avond kun je dan ook doorbrengen in het kasteel.

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Roermond

Overnacht je echt in het kasteel in Roermond?

Wanneer je ervoor kiest om in een kasteel te slapen, slaap je ook echt in het kasteel. Bij sommige kastelen zijn de kamers gerenoveerd en modern gemaakt, waardoor je van binnen niet altijd zult zien dat het een kasteel is. 

Hoe is de hotelkamer in Roermond ingericht?

In de hotelkamer vind je sowieso een bed en een badkamer. Bij de grotere en luxere kamers kun je ook een zitgedeelte vinden. 

Wat kost een kasteel overnachting in Roermond?

De kosten van een overnachting in een kasteel in Roermond verschillen natuurlijk per locatie, maar het kost minstens €50,- per nacht. 

Waar liggen kastelen in Roermond?

Wist je dat het kleinste kasteel van Nederland in Roermond ligt? Dit is Kasteeltje Hattem. Je kunt kiezen voor een kasteel dat echt in Roermond ligt, maar ook voor een kasteel dat net buiten de stad ligt.

Welke activiteiten zijn er in Roermond?

Er is genoeg te doen in Roermond, maar als je de hele stad wil zien kun je het beste kiezen voor een stadswandeling. Zo ben je actief bezig en leer je de stad echt kennen.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Roermond?

Roermond is een hele oude stad en heeft dan ook heel veel historische gebouwen die een bezoekje waard zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de Caroluskapel, verschillende monumentale panden of de Munsterkerk.