Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Veluwe

Wanneer je een weekendje naar de Veluwe gaat, kun je natuurlijk kiezen voor een hotel of een hutje op de hei. Maar om je weekend echt speciaal te maken, kies je voor een overnachting in een kasteel. 

✓ Vanaf 50 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in de Veluwe

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Nederland

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel op de Veluwe

Met een overnachting in een kasteelhotel maak je je weekendje weg net even iets leuker. Door te verblijven in een echt kasteel zul je het gevoel hebben dat je een echte prins of prinses bent. Het kasteel is natuurlijk wel iets gerenoveerd, omdat het om is getoverd tot een hotel. Bij sommige kastelen zal het echter net lijken alsof je een paar honderd jaar terug de tijd in gaat. Het begint al wanneer je aan komt rijden op de lange oprit en het kasteel ziet liggen vanuit de verte. Hierdoor wordt je verblijf echt magisch.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen op de Veluwe

Activiteiten & bezienswaardigheden op de Veluwe

Veluwe Toren Uitzicht

Uitkijktoren

De Veluwe is de ideale plek voor een uitgebreide wandeling. Ga ook eens op een van de uitkijktorens staan voor een magisch uitzicht over het natuurgebied!

Huifkartocht

Huifkartocht

Zijn jullie met meer man en kan niet iedereen een hele dag wandelen? Geen probleem, kies dan voor een huifkartocht! 

Natuur Ontdekken

Klimbos Garderen

Dit is hartstikke leuk wanneer je kinderen hebt. Midden in het bos vind je het Klimbos Garderen met het hoogte klimparcours van Nederland.

Wellness / Sauna / Zwembad

Een dagje wellness

Uiteraard moet je er ook rekening mee houden dat het weer tegen kan zetten, en een dagje naar de spa is dan een perfecte oplossing.

Otterlo Veluwe Bezienswaardigheid

Sint Hubertus Jachthuis

Natuurlijk kun je ook voor een ander museum kiezen, maar het Sint Hubertus Jachthuis, een buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller is prachtig om te bezoeken.

Museum Bezoeken

Een museum bezoeken

In Arnhem vind je het Nederlands Openlucht Museum, dat zeker een bezoekje waard is. Vergeet ook niet het Kröller-Müller museum als je in de Veluwe bent, misschien wel het meest bekende museum dat er in deze regio te vinden is. 

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in de Veluwe

In de ochtend word je heerlijk uitgeslapen wakker in je mooie kasteelkamer. Nadat je je klaar hebt gemaakt en hebt ontbeten, verlaat je waarschijnlijk het kasteel om bijvoorbeeld te gaan wandelen of om een museum te bezoeken. Als je zin hebt in een lekker luie dag, kun je uiteraard ook vlak bij het kasteel blijven. ‘s Avonds kun je hier ook dineren zodat je echt het gevoel hebt  dat je eventjes in het kasteel woont. 

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen op de Veluwe

Overnacht je echt in het kasteel op de Veluwe?

Het kan zijn dat je in een bijgebouw van het kasteel verblijft, maar je verblijft wel echt in het kasteel zelf wanneer je kiest voor een kasteelovernachting. 

Hoe is de hotelkamer op de Veluwe ingericht?

Dit verschilt enorm per kasteel, maar ze zijn uiteraard allemaal voorzien van een bed en een badkamer. 

Wat kost een kasteel overnachting op de Veluwe?

Ook de kosten van een nachtje slapen in een kasteel variëren enorm, maar het zal je minstens €40,- kosten.

Waar liggen kastelen in de Veluwe?

Er zijn verschillende plekken in de Veluwe waar de kastelen liggen. Zo zijn er bijvoorbeeld kastelen die vlakbij de stad liggen, maar ook die midden in de natuur liggen.

Welke activiteiten zijn er in de Veluwe?

De Veluwe staat bekend om de prachtige natuur en je zult er dan ook heel veel wandelaars en fietsers tegenkomen.

Welke bezienswaardigheden zijn er in de Veluwe?

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in de Veluwe die een bezoekje waard zijn. Zo is het bijvoorbeeld wel leuk om een ander kasteel bezoeken, terwijl je zelf in een kasteel verblijft. Dat kan bij Paleis Het Loo.