Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes Nederland

Met je voeten in het zand, direct aan zee. Overnachten op het strand in een strandhuisje in Nederland. Strandhuisjes in alle provincies en bekende badplaatsen aan de Nederlandse kust.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Direct aan het strand

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Strandhuisjes

Genieten op het strand in Nederland

Langs de Nederlandse kust staan veel strandhuisjes. Elk van deze strandhuisjes staan op het strand, direct aan de zee. Daardoor kun jij in Nederland slapen op het strand, waardoor je ‘s ochtends zo een frisse duik kunt nemen in de Noordzee. De strandhuisjes in Nederland zijn elk erg verschillend. De belangrijke overeenkomst: alle Nederlandse strandhuisjes zijn volledig ingericht en voorzien van een keuken, slaapkamer en badkamer. Overweeg een nacht, weekend of week in een strandhuisje in Nederland met vrienden, familie, gezin of je partner. Ook kinderen zullen zich perfect vermaken met het hele strand als speeltuin. Met haar lange en uitgestrekte kust heeft elk gebied zijn eigen charmes. Noord-Holland en Zuid-Holland hebben grote steden in de buurt, terwijl je in Zeeland de rust opzoekt. In welke plek jouw strandhuisje ook staat, je rijdt in Nederland zo een eind weg. Daardoor liggen veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden vanaf de kust ineens binnen handbereik.

Uitgelichte strandhuisjes

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Roompot Beach Villa's

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Eilandhuisjes Marker Wadden Flevoland

Eilandhuisjes Marker Wadden

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes in Nederland

Populaire plaatsen in Nederland

Activiteiten & bezienswaardigheden aan zee

Bezoek Amsterdam tijdens een verblijf in een strandhuisje

Bezoek de steden aan zee

Langs de Nederlandse kust liggen veel leuke steden: van onze hoofdstad Amsterdam tot Den Haag, Rotterdam en kleinere steden als Haarlem, Alkmaar en Vlissingen.

Bezoek de molens van kinderdijk tijdens een overnachting in een strandhuisje in Zuid-Holland

De molens van Kinderdijk

Een bekende bezienswaardigheid: de molens van Kinderdijk. In de buurt wanneer je verblijft in een strandhuisje in Zeeland, Den Haag of Rotterdam.

Dag naar Neeltje Jans in Zeeland tijdens een overnachting in een strandhuisje in Nederland

Dag naar de Neeltje Jans

Het leukste dagje en meest leerzame dagje uit in themapark Neeltje Jans. Leer alles over de Deltawerken. Een must-do wanneer je overnacht in Zeeland.

Activiteiten Nederland: de Keukenhof in Lisse

De Keukenhof in Lisse

Overnacht je in een strandhuisje in Zandvoort, Noordwijk of Katwijk aan Zee, dan mag een bezoek aan de Keukenhof niet ontbreken. Je moet er eens geweest zijn.

Activiteit: CORPUS 'reis door de mens' in Leiden

CORPUS in Leiden

Maak een reis door de mens bij CORPUS in Leiden. Interactief, leerzaam en erg leuk met én zonder kinderen. Op tijd reserveren is een must voor deze activiteit in Zuid-Holland.

Ontdek Nederland in een uur in Madurodam tijdens een overnachting in een strandhuisje in Nederland

Madurodam: ontdek Nederland

Heel Nederland verkennen in een uurtje: dat kan in Madurodam. Loop in een paar stappen van Volendam naar Maastricht en laat je verrassen door het mooie Nederland.

Last minute strandhuisje huren?

Noordzee Resort Vlissingen

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Langs de Nederlandse kust liggen tal van badplaatsen. In eigenlijk al deze kustplaatsen kom je zo rond 15.00 uur aan in jouw strandhuisje. Vanaf dan kan het echte genieten beginnen. Even de spullen op z’n plek zetten en daarna lekker genieten van de zon of een wandeling maken over het strand. Zorg dat je voor zonsondergang terug bent, want die wil je niet missen. Door de rust op het strand is dit een magisch tafereel. Daarna lekker slapen, lukt perfect door de rustige omgeving.

‘s Ochtends is het tijd voor een lekker ontbijt. Je kijkt vanuit het strandhuisje in Nederland over het enorme strand en de zee, waar het langzaam weer drukker wordt. Wat zijn jouw plannen voor vandaag? Ga je de omgeving van de kustplaats verkennen of blijf je vandaag lekker in het strandhuisje? Beide zijn goed, zolang je maar zorgt dat je op tijd terug bent om weer te genieten van de zonsondergang.

Veelgestelde vragen over strandhuisjes in Nederland

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Ja, strandhuisjes in Nederland staan echt op het strand. Alleen op de Waddeneilanden vind je strandhuisjes in de duinen, dicht tegen de zee aan. In de rest van Nederland staan de strandhuisje op het strand, direct aan zee.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo het strand op, om een frisse duik te nemen in de zee. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje vanaf ongeveer 100 euro per nacht. Het hoogseizoen, zoals de mei- en zomervakantie, zijn doorgaans duurder dan het laagseizoen.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

De meeste strandhuisjes worden elk jaar eind maart of begin april opgebouwd, en eind oktober weer afgebroken. Dat betekent dat de huisjes zowel in het voor-, hoog- en naseizoen gehuurd kunnen worden. In de wintermaanden gaan de weer huisjes van het strand af, onder meer vanwege de grotere kans op storm in deze periode. Er zijn echter twee plekken in Nederland waar de strandhuisjes het hele jaar door blijven staan: in Hoek van Holland en in het Zeeuwse Kamperland.