Tiny house

Tiny house overnachting in België

Overnachten in een tiny house wordt steeds populairder. Het is een beetje over komen waaien vanuit Amerika, maar je ziet het hier ook steeds meer. Sommige mensen kiezen ervoor om te wonen in een tiny house, maar het is ook ideaal voor wanneer je er even tussenuit wil.

✓ Vanaf 35 euro per nacht
✓ Knus genieten in een tiny house in België

Bekijk alle tiny houses

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Tiny house overnachtingen

Klein genieten in een tiny house in België

De naam zegt eigenlijk al precies hoe het is: een tiny house is een heel klein huisje. Het is wel echt een huis, want het is van alle gemakken voorzien die een huis ook heeft. Het verschil is alleen dat het een stuk kleiner is. Een tiny house is dan ook heel efficiënt ingedeeld en het kan zijn dat je bijvoorbeeld een bank in en uit moet klappen om erop te kunnen zitten of dat het slaapgedeelte boven de keuken hangt. 

Slapen in een tiny house kan in je eentje of met zijn tweeën, maar soms zijn ze ook geschikt voor nog meerdere mensen. In dat geval kun je lekker samen met je gezin of vrienden kiezen voor een tiny house overnachting. Ondanks dat het zo klein is, is zo’n huisje wel voorzien van de nodige comfort. Het is niet voor niets dat sommigen ervoor kiezen om permanent te wonen in een tiny house. De meeste tiny houses staan echter in de natuur, zodat je helemaal tot rust kan komen.

Uitgelichte tiny house overnachtingen

Uitgelichte tiny house

Tiny house in Helvoirt

Overnachten in een modern tiny house? Een unieke ervaring in een rustige omgeving met alle luxe die je nodig hebt.

✓ Vanaf 95,- per nacht

Bekijk tiny house

Tiny house in Beekbergen

De tiny houses van EuroParcs liggen op een mooie plek in de natuur én zijn verrassend slim én leuk ingericht.

✓ Vanaf 110,- per nacht

Bekijk tiny house
Droomparken Tiny house

EuroParcs tiny house

Een gezellig ingericht tiny house op EuroParcs, park Buitenhuizen is dé plek voor een heerlijke vakantie in de natuur.

✓ Vanaf 70,- per nacht

Bekijk tiny house

Bekijk alle tiny houses in België

Populaire tiny house bestemmingen in België

Dag in een tiny house

Zo verloopt een dag in een tiny house…

Na een nachtje in een tiny house word je uitgeslapen wakker in een heerlijk comfortabel bed. Een tiny house is dan misschien wel klein en minimalistisch, maar dat betekent niet dat er in is geleverd op luxe. In tegendeel zelfs: tiny houses kunnen zelfs best wel luxe zijn! Doordat ze zelfvoorzienend zijn, kun je ‘s ochtends zelf je ontbijt maken in de keuken. Wat je de rest van de dag doet, ligt natuurlijk aan jou. Je kunt in de buurt van het huisje blijven zodat je ook daar kan lunchen, maar je kunt ook ergens anders gaan lunchen. Of wat dacht je van een heerlijke picknickmand vol lekker maken en deze meenemen op een flinke wandeltocht door het natuurgebied?

Veelgestelde vragen over tiny house overnachtingen in België

Hoe is een tiny house in België ingericht?

Een tiny house is voorzien van alles wat je nodig hebt om te kunnen leven. Zo is er een slaapgedeelte, woongedeelte, een badkamer en een keuken. Doordat een tiny house zo efficiënt mogelijk is ingericht, kan het zijn dat verschillende woongedeelten boven elkaar zitten.

Wat zijn de tiny house afmetingen?

De afmeting verschilt natuurlijk per tiny house, maar het heeft een maximale grootte van vijftig vierkante meter. Een tiny house is meestal nog iets kleiner dan dit.

Wat kost een tiny house huren in België?

Wat de kosten zijn van logeren in een tiny house verschilt natuurlijk per huisje. Ook de tijd van het jaar waarin je weggaat, speelt een grote rol. Er zijn al tiny houses beschikbaar vanaf €30,- per nacht, maar er zijn ook huisjes die flink wat duurder zijn.