Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes Zeeland

Met je voeten in het zand, direct aan de de zee. Genieten in een strandhuisje op het stand van Zeeland. Strandhuisjes in alle bekende badplaatsen aan de Zeeuwse kust.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Direct aan het strand

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

StrandhuisjesStrandhuisjes in Nederland

Genieten op het strand in Zeeland

Zeeland heeft de meest rustige, midden in de natuur gelegen, strandhuisjes van Nederland. Ze liggen ook hier op het strand, direct aan zee. Je kunt er heerlijk overnachten, waardoor je ’s ochtends direct een frisse duik in zee kunt nemen. Elke plek in Zeeland heeft strandhuisjes met eigen charmes. Alle strandhuisjes in Zeeland zijn in ieder geval voorzien van een compleet ingerichte keuken, slaapkamers en badkamer. Op die manier kun je er met vrienden, familie, gezin of met je partner goed verblijven. Ook wanneer er kinderen mee zijn is een strandhuisje ideaal: zij kunnen namelijk de hele dag buiten spelen op het enorme strand voor de deur. In de Zeeuwse plaats Kamperland kun je 365 dagen per jaar verblijven in een strandhuisje. Voor de andere plekken geldt dat dit alleen kan van maart tot halverwege oktober. In elke badplaats in Zeeland zijn in ieder geval genoeg activiteiten en bezienswaardigheden voor een heerlijke vakantie. Je gaat je in deze provincie zeker vermaken tijdens jouw nachtje, weekend of week vakantie aan zee.

Uitgelichte strandhuisjes

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Roompot Beach Villa's

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Eilandhuisjes Marker Wadden Flevoland

Eilandhuisjes Marker Wadden

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes in Zeeland

Populaire plaatsen in Zeeland

Activiteiten & bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Zeeland: Dagje naar Vlissingen

Een dagje naar Vlissingen

Met de langste zeeboulevard van Nederland is Vlissingen een leuke stad om te bezoeken tijdens een verblijf in Zeeland. Historische gebouwen en volop winkels.

Dag naar Neeltje Jans in Zeeland tijdens een overnachting in een strandhuisje in Nederland

Kinderen tip: Neeltje Jans

Een themapark over de Deltawerken in Zeeland: Neeltje Jans. Informatief, maar ook boordevol leuke activiteiten voor kinderen en voor volwassenen. De Zeeland tip.

Bezienswaardigheden in Zeeland: Dagje naar Middelburg

Een dagje naar Middelburg

De stad Middelburg heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Daardoor, maar ook door het leuke winkelaanbod, is deze stad zeker een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden Zeeland: Fort Rammekens bezoeken

Fort Rammekens

Fort Rammekens is het oudste zeefort van Nederland. Het fort in Ritthembij Vlissingen heeft exposities en rondleidingen. Zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen.

Activiteiten in Zeeland: Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet

Speelboerderij Pierewiet

De plek voor kinderen om zich een hele dag te vermaken: Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet. Een grote speeltuin met binnen én buitenactiviteiten voor kinderen.

Dagje naar Brugge tijdens een overnachting in een strandhuisje

Iets verder: dagje naar Brugge

Brugge is een historische stad langs de Belgische kust. Daarmee zijn de markt en het Belfort van Brugge ook goed te bereiken vanuit de provincie Zeeland.

Last minute strandhuisje huren?

Noordzee Resort Vlissingen

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Het is middag, een zonnige dag aan de Zeeuwse kust. Rond 3 uur ‘s middags kom jij aan in jouw eigen strandhuisje in Zeeland. Een weids uitzicht over het strand en de zee komen jouw tegemoet. Even snel het strandhuisje inrichten en daarna tijd om te genieten. Maak jij voor het eten nog een wandeling op het strand, of blijf je tot het eten lekker voor het strandhuisje zitten. ‘s Avonds lekker zelf koken in het strandhuisje of een restaurant in de buurt opzoeken om daarna te genieten van de prachtige zonsondergang op het strand. Het is avond, tijd voor rust op het strand.

Door de rust op het strand word je ‘s ochtends heerlijk uitgerust wakker. Tijd voor ontbijt, om daarna plannen te maken voor de dag die komen gaat. Er zijn legio mogelijkheden om hem in te delen: verken de omgeving of blijf een dag in jouw eigen strandhuisje. Hoe dan ook, in Zeeland zijn genoeg activiteiten.

Veelgestelde vragen over strandhuisjes in Zeeland

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Ja, strandhuisjes in Zeeland staan echt op het strand. De strandhuisjes staan op het strand, direct aan zee.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo het strand op, om een frisse duik te nemen in de zee. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje vanaf ongeveer 100 euro per nacht. Het hoogseizoen, zoals de mei- en zomervakantie, zijn doorgaans duurder dan het laagseizoen.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

De meeste strandhuisjes worden elk jaar eind maart of begin april opgebouwd, en eind oktober weer afgebroken. Dat betekent dat de huisjes zowel in het voor-, hoog- en naseizoen gehuurd kunnen worden. In de wintermaanden gaan de weer huisjes van het strand af, onder meer vanwege de grotere kans op storm in deze periode. Er zijn echter twee plekken in Nederland waar de strandhuisjes het hele jaar door blijven staan: in Hoek van Holland en in het Zeeuwse Kamperland.

Uit welke eilanden bestaat Zeeland?

De provincie Zeeland bestaat uit verschillende eilanden: Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint-Philipsland, Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen.

Wat zijn de populairste plekken van Zeeland?

De populairste plekken van Zeeland zijn ongetwijfeld de steden Middelburg, Goes en Vlissingen. Voor strandhuisjes zijn Kamperland, Vlissingen en Cadzand de belangrijkste plekken.

Welke activiteiten zijn er in Zeeland?

In Zeeland zijn het hele jaar door veel activiteiten. Bezoek de steden om te winkelen, bezoek de Neeltje Jans of Fort Rammekens. Leuk voor kinderen: Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet. In de zomer vind je in Zeeland o.a. ook het festival Concert at Sea op de Brouwersdam.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Zeeland?

In Zeeland liggen veel bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van Zeeland zijn de deltawerken, maar ook de steden Middelburg, Vlissingen, Goes en Terneuzen hebben prachtige historische gebouwen.