Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Maastricht

Maak een bezoekje aan de prachtige stad Maastricht helemaal af met een verblijf in een echt kasteel.

✓ Vanaf 60 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Maastricht

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Nederland / Kasteel overnachtingen Limburg

 Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Maastricht

Verblijven in een kasteel is niet alleen hartstikke magisch, maar ook nog eens heel romantisch. Het is je perfecte verblijf terwijl je in Maastricht bent, een toch al zo mooie en romantische stad. Je kunt kiezen voor een hotel dat in de stad ligt, maar er zijn ook kastelen die net iets buiten het centrum liggen. Het lijkt dan net alsof je midden in de natuur zit, terwijl je toch lekker dicht bij de stad zit. Zo kun je genieten van de stad en van de natuur er omheen!

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Maastricht

Activiteiten & bezienswaardigheden

Het stadscentrum

Maastricht is een prachtige stad en het centrum moet je dan ook zeker bekijken. Zo heb je het Vrijthof, de Sint-Janskerk en de Sint-Servaasbasiliek die allemaal een bezoekje waard zijn.

Wandelen - activiteiten tijdens vakantie

Boekhandel in de Dominicanenkerk

Wanneer je van boeken en van oude gebouwen houdt, is dit de ultieme combinatie. Waarschijnlijk heb je nog nooit in zo’n mooie boekhandel een nieuw boek gekocht!

De oudste kerk van Nederland

De Onze-Lieve-Vrouwbasiliek staat ook in het centrum, maar moet toch even apart vernoemd worden. Deze prachtige kerk is waarschijnlijk de oudste kerk van ons landje.

Uit eten - Restaurant in kasteel

De Helpoort

Deze stadspoort is de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland en hij dateert uit de dertiende eeuw. Buiten deze poort heb je een park waar je heerlijk in kunt picknicken en als je onder de poort door de stad binnen loopt, heb je allemaal kleine steegjes met winkeltjes en gezellige cafeetjes.

Maastricht Bezoeken

Sint-Servaasbrug

Maastricht heeft meerdere mooie bruggen, maar de mooiste is toch wel de Sint-Servaasbrug. Hij werd al in de dertiende eeuw gebouwd over de maas heen en als je er overheen bent gelopen kun je de gehele brug zien met het oude centrum van Maastricht op de achtergrond.

Verstoppertje spelen - Overnachten in kasteel met kinderen

De Sint-Pietersberg

Net buiten Maastricht ligt de Sint-Pietersberg en ook dit is zeker een bezoekje waard. Dit is namelijk het begin van het bekende Pieterpad en vanaf de top van deze berg heb je een heel mooi uitzicht over de Maas en over een deel van Maastricht.

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Maastricht

Zodra je ‘s ochtends hebt ontbeten, sta je natuurlijk te springen om de rest van Maastricht te ontdekken. Als je dan de stad en de omgeving hebt bezichtigd en je komt ‘s avonds uitgehongerd terug in het kasteel, kun je hier genieten van een heerlijke maaltijd. Waarom zou je immers op een andere plek gaan eten als je op zo’n prachtige locatie verblijft?

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Maastricht

Overnacht je echt in het kasteel in Maastricht?

Ja, wanneer je verblijft in het kasteel overnacht je ook echt in het kasteel.

Hoe is de hotelkamer in Maastricht ingericht?

Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van het kasteel waar je verblijft, maar elke kamer heeft sowieso een bed en een badkamer. Sommige kamers zijn nog helemaal in de oude stijl, terwijl andere er heel modern uit zien.

Wat kost een kasteel overnachting in Maastricht?

Een kasteelovernachting hoeft helemaal niet heel veel duurder te zijn dan een gewoon hotel. Zo zijn er al kastelen waar je kunt verblijven vanaf €60,- per nacht.

Waar liggen kastelen in Maastricht?

Er zijn kastelen waar je kunt verblijven die echt in de stad liggen, maar er zijn ook kastelen die er net iets buiten liggen zodat je toch nog lekker in de natuur zit en ook dicht bij de stad.

Welke activiteiten zijn er in Maastricht?

Maastricht is zeer geschikt om te wandelen. Niet alleen in de stad, maar ook buiten de stad omdat het dicht bij het beginpunt van het bekende Pieterpad ligt.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Maastricht?

Er zijn zoveel mooie bezienswaardigheden in Maastricht, dat een weekendje eigenlijk niet genoeg is. Wat je zeker niet mag missen is het prachtige centrum van deze stad.