Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Brabant

Maak je bezoekje aan Brabant extra magisch door te slapen in een echt kasteel.

✓ Vanaf 45 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Brabant

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Nederland

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Brabant

Een bezoekje aan Brabant is natuurlijk sowieso al heel gezellig, maar wanneer je ervoor kiest om te slapen in een echt kasteel is het ook meteen heel magisch. Sommige kastelen liggen op grote landgoederen waar je je de hele dag lekker kunt vermaken. Je hoeft dus niet per se de hort op om een leuk weekend te hebben, want je kunt ook gewoon lekker gaan picknicken in de kasteeltuin. Uiteraard kun je er wel voor kiezen om iets te gaan doen en er zijn dan ook genoeg activiteiten en bezienswaardigheden in Brabant die de moeite waard zijn.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Brabant

Activiteiten & bezienswaardigheden

Bezoek Tilburg Voor Doloris

Bezoek een stad

Er zijn veel mooie steden die je kunt bezoeken in Brabant, maar één van de mooiste is toch wel echt Den Bosch. Eet een Bossche bol op de markt of beklim de Sint Janskathedraal.

Ga de natuur in

Wist je dat er in Brabant heel veel prachtige natuurgebieden zijn? Zo heb je bijvoorbeeld de Loonse en Drunense Duinen of De Biesbosch waar je uren rond kunt dwalen.

Apenheul

Naar de dierentuin

Ook dierentuinen zijn er veel in Brabant. De grootste is Safaripark de Beekse Bergen waar je zelf met de auto door de dieren heen kunt rijden.

Bezoek Museum Brabant

Bezoek een museum

Een museum dat zeker een bezoekje waard is, is Oorlogsmuseum Overloon. Het verhaal van de Slag om Overloon, die zich in 1944 afspeelde, wordt hier verteld. 

Ontspannen tijdens een kasteel overnachting

Kubuswoningen in Helmond

Voor kubuswoningen hoef je helemaal niet naar Rotterdam, want deze heb je namelijk ook gewoon in Helmond! 

Efteling

De Efteling

De Efteling mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit pretpark zorgt voor een leuk dagje uit voor jong en oud.

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Brabant

‘s Ochtends word je wakker in je prachtige kasteelkamer en wanneer je je dan klaar hebt gemaakt, kun je naar beneden voor het ontbijt. De rest van de dag kun je natuurlijk zelf invullen. Misschien breng je wel een bezoekje aan Breda of de Biesbosch, maar misschien kies je er wel voor om in de buurt van het kasteel te blijven. ‘s Avonds kom je dan weer met een lege maag terug naar het kasteel zodat je hier heerlijk kunt dineren. Waarom zou je immers ergens anders heen gaan als je op zo’n mooie plek verblijft?

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Brabant

Overnacht je echt in het kasteel in Brabant?

Jazeker, wanneer je kiest voor een overnachting in het kasteel dan slaap je ook echt in het kasteel. 

Hoe is de hotelkamer in Brabant ingericht?

De ene hotelkamer is iets moderner dan de andere. Dit verschilt natuurlijk per kasteel. Op de ene locatie is het helemaal gerenoveerd, terwijl het in een ander kasteel net lijkt alsof je een paar honderd jaar terug de tijd in bent gegaan. In ieder geval heeft wel elke kamer een bed en een badkamer.

Wat kost een kasteel overnachting in Brabant?

Een nachtje slapen in een kasteel hoeft helemaal niet zo duur te zijn en kan al vanaf €45,- per nacht.

Waar liggen kastelen in Brabant?

De kastelen in Brabant waar je kunt verblijven, liggen verdeeld over de provincie. Dat is hartstikke fijn, want zo kun je overal verblijven!

Welke activiteiten zijn er in Brabant?

Activiteiten genoeg die je in Brabant kunt ondernemen. Wanneer het de juiste tijd van het jaar is, kun je mee carnaval gaan vieren of de bloemencorso van Zundert bewonderen. Het hele jaar door kun je natuurlijk de nationale parken bezoeken of een van de leuke dorpjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Brabant?

In Brabant zijn er heel veel steden die je kunt bezoeken, zoals Tilburg, Eindhoven of Breda. Verder heb je bijvoorbeeld het Van Abbemuseum en het Noordbrabants Museum waar je heen kunt gaan.