Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Duitsland

Ga je een weekendje naar Duitsland en ben je op zoek naar een originele en romantische verblijfplaats? Kies dan eens voor een kasteelhotel! Hierbij slaap je in een echt kasteel, hoe leuk is dat?

✓ Vanaf 50 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Duitsland

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Duitsland

Er staan ontzettend veel kastelen in Duitsland en sommige kun je alleen van buiten bekijken, andere kun je bezoeken in de vorm van een museum, en weer andere zijn dan weer omgebouwd tot een hotel zodat jij er een nachtje kunt slapen. Een overnachting in een kasteelhotel is een unieke beleving en zal je voor altijd bij blijven. Natuurlijk zijn de meeste gebouwen wel iets luxer gemaakt dan dat ze vroeger waren. Het kasteel zorgt voor een extra dimensie aan jullie weekendje weg waardoor het nog specialer zal worden. Het mooiste is dat een overnachting in een kasteel helemaal niet duur hoeft te zijn, het kan namelijk al vanaf €50,- per nacht!

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Duitsland

Populaire plaatsen in Duitsland

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Duitsland

In de ochtend word je heerlijk uitgeslapen wakker en zodra je je klaar hebt gemaakt, kun je naar beneden voor het ontbijt. Vaak is er genoeg te doen in en rondom het kasteel, waardoor je je de hele dag kunt vermaken. Ga bijvoorbeeld wandelen door de kasteeltuin of de rest van de omgeving ontdekken op de fiets. Misschien is er wel een leuke stad in de buurt waar je een dagje heen kunt. Aan het einde van de dag kom je dan uitgehongerd terug in je kasteel en kun je hier genieten van een heerlijke maaltijd. De rest van de avond geniet je van een lekker drankje in de bar of van elkaar in jullie kasteelkamer.

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Duitsland

Overnacht je echt in het kasteel in Duitsland?

Wanneer je kiest voor een kasteelhotel, wil je natuurlijk ook wel in het echte kasteel slapen. Gelukkig is dit bij de meeste hotels ook zo. Het kan eventueel wel zo zijn dat je in een bijgebouw slaapt, maar ook deze kamers zien er meestal prachtig uit. Het is in ieder geval niet zo dat er een kamertje naast het kasteel is gebouwd waar je in kunt slapen. Dat zou de pret natuurlijk een beetje bederven.

Hoe is de hotelkamer in Duitsland ingericht?

Hoe de hotelkamer van het kasteel in is gericht, verschilt natuurlijk per kasteel. Bij sommige kamers lijkt het net alsof je een paar honderd jaar terug in de tijd gaat en in een echt kasteel slaapt, terwijl het bij sommige kastelen zo is dat de kamers helemaal zijn gerenoveerd en ze heel modern zijn gemaakt. Wel is natuurlijk elke kamer voorzien van een bed en een badkamer. Je hebt ook nog kamers met een uitgebreide zitruimte.

Wat kost een kasteel overnachting in Duitsland?

De kosten van een kasteelovernachting verschillen enorm per kasteel en per kamer, maar je moet er van uitgaan dat het minstens €50,- kost per nacht om in een kasteel te slapen.