Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Nederland

Er even tussenuit in tijdens een kasteel overnachting in Nederland. Een hotel kasteel vind je op prachtige plekken, met moderne kamers in een historische omgeving.

✓ Vanaf 37,50 euro per nacht
✓ Overnachten in een kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Nederland

Voor een nachtje weg kijk je meestal naar een gewoon hotel, terwijl een kasteelhotel eigenlijk veel leuker is! Het lijkt net alsof je teruggaat in de tijd wanneer je ervoor kiest om te slapen in een kasteel. De sfeer is magisch en de kamers zijn natuurlijk prachtig. Het begint al op het moment dat je arriveert: die mooie oprijlaan naar het kasteel toe. Ook van binnen ziet een kasteel er uiteraard prachtig uit. Bovendien staat een kasteel vaak in een mooie omgeving, waardoor er genoeg te doen is. Er zijn hartstikke veel kastelen in Nederland waar je in kunt overnachten, van groot tot klein en van modern tot lekkers ouderwets.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Ter Worm / TerWorm

Hotel Kasteel Ter Worm

In het zuiden van Limburg ligt het kleine, historische Kasteel TerWorm. Een prachtig historisch kasteel van Van der Valk.

✓ Vanaf 67,50 per nacht

Bekijk kasteel
Kasteel overnachting Kasteel Essenburgh

Kasteelhotel Schaloen

Romantisch overnachten in Kasteelhotel Schaloen. Een overnachting in een kasteel met een romantische uitstraling.

✓ Vanaf 39,50 per nacht

Bekijk kasteel
Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Nederland

Populaire plaatsen in Nederland

Activiteiten & bezienswaardigheden

Verken het hotel tijdens een kasteelovernachting

Ontdek het kasteel

Als je kiest voor een overnachting in een kasteel, is het natuurlijk wel zo leuk om het kasteel helemaal te ontdekken. Ga terug in de tijd en ontdek de historie van het kasteel.

Wandelen - activiteiten tijdens vakantie

Wandelen in de omgeving

Kastelen staan natuurlijk vaak in natuurgebieden, dus trek die wandelschoenen aan en maak een heerlijk lange wandeling door de natuur.

Fietsroutes - Wielrennen - Mountainbiken tijdens een kasteelovernachting

Ontdek de fietsroutes

De omgeving verkennen hoeft natuurlijk niet per se te voet, maar kan ook prima op de fiets. Deze kun je zelf meenemen of in de buurt huren, elektrisch of zelf trappen.

Uit eten - Restaurant in kasteel

Heerlijk uit eten

Vaak zit in het kasteel waar je overnacht ook een restaurant, dus verwen jezelf en ga hier lekker uit eten. Hierboven een voorbeeld van een luxe kasteelbar van jouw kasteel.

Ontspannen tijdens een kasteel overnachting

Samen lekker ontspannen

Grote kans dat jij lekker wil ontspannen tijdens je overnachting. Ga lekker samen in bad of geef elkaar een uitgebreide massage. Even echt samen genieten.

Verstoppertje spelen - Overnachten in kasteel met kinderen

Verstoppertje spelen!

Is het niet de droom van zo’n beetje elk kind om verstoppertje te spelen in een echt kasteel? Doe even net alsof je weer een kind bent. Of neem je kinderen mee op vakantie!

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel…

In de ochtend word je wakker in je mooie kasteelkamer en nadat je lekker hebt gedoucht, ga je naar beneden voor het ontbijt. Daarna kun je samen het kasteel waar je in slaapt verkennen om zo het kasteel beter te leren kennen. Trek vervolgens stevige wandelschoenen aan om een flinke wandeling te maken in de buitenlucht. Misschien zit er wel een flinke tuin bij het kasteel waar je lekker kunt picknicken of kun je een tocht maken door het natuurgebied waar het kasteel zich bevindt. 

‘s Avonds kun je dan weer lekker gaan uiteten in je kasteel, waardoor het net lijkt alsof je ook echt in het kasteel woont, in plaats van dat je er gewoon een weekendje bent. Na het eten duik je weer je hemelbed in om lekker te gaan slapen.

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Nederland

Overnacht je echt in het kasteel in Nederland?

Ja. Wanneer je kiest voor een kasteelhotel, slaap je ook echt in het kasteel zelf.

Hoe is de hotelkamer in Nederland ingericht?

Dit hangt af van het hotel. Sommige kamers zijn heel modern en sommige zijn nog lekker ouderwets. Alle kamers zijn voorzien van een bed en een badkamer.

Wat kost een kasteel overnachting in Nederland?

De kosten van een nachtje weg in een kasteel verschilt natuurlijk per kasteel. Er zijn al kamer beschikbaar vanaf €50,- per nacht.