Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Frankrijk

Tu vas en France? Kies dan niet voor een standaard hotel of een camping, maar ga eens overnachten in een kasteel! Hartstikke romantisch en gezellig.

✓ Vanaf 40 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Frankrijk

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Frankrijk

Een vakantie naar Frankrijk was nog nooit zo leuk! Door te slapen in een kasteel, waan je je als een heuse prins en prinses. Het kasteel is namelijk jouw thuis voor de tijd dat je er verblijft, en wie wil dat nou niet? Verblijven in een kasteel zorgt voor een extra dimensie die je niet snel zal vergeten. Je bent vast wel al eens in een kasteel geweest dat omgebouwd is tot een museum, maar slapen in een echt kasteel is hartstikke uniek. Het begint al bij de aankomst bij het hotel, bij de grote oprijlaan en als je het grote kasteel ziet liggen. Iets dat je normaal gesproken ziet in films en niet in het echt meemaakt. Gegarandeerd dat jij een hele leuke en romantische tijd zult hebben daar.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Ter Worm / TerWorm

Hotel Kasteel Ter Worm

In het zuiden van Limburg ligt het kleine, historische Kasteel TerWorm. Een prachtig historisch kasteel van Van der Valk.

✓ Vanaf 67,50 per nacht

Bekijk kasteel
Kasteel overnachting Kasteel Essenburgh

Kasteelhotel Schaloen

Romantisch overnachten in Kasteelhotel Schaloen. Een overnachting in een kasteel met een romantische uitstraling.

✓ Vanaf 39,50 per nacht

Bekijk kasteel
Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Frankrijk

Populaire plaatsen in Frankrijk

Kasteel overnachting normandië

Activiteiten & bezienswaardigheden

Verken het hotel tijdens een kasteelovernachting

Ontdek het kasteel

Als je kiest voor een overnachting in een kasteel, is het natuurlijk wel zo leuk om het kasteel helemaal te ontdekken. Ga terug in de tijd en ontdek de historie van het kasteel.

Wandelen - activiteiten tijdens vakantie

Wandelen in de omgeving

Kastelen staan natuurlijk vaak in natuurgebieden, dus trek die wandelschoenen aan en maak een heerlijk lange wandeling door de natuur.

Fietsroutes - Wielrennen - Mountainbiken tijdens een kasteelovernachting

Ontdek de fietsroutes

De omgeving verkennen hoeft natuurlijk niet per se te voet, maar kan ook prima op de fiets. Deze kun je zelf meenemen of in de buurt huren, elektrisch of zelf trappen.

Uit eten - Restaurant in kasteel

Heerlijk uit eten

Vaak zit in het kasteel waar je overnacht ook een restaurant, dus verwen jezelf en ga hier lekker uit eten. Hierboven een voorbeeld van een luxe kasteelbar van jouw kasteel.

Ontspannen tijdens een kasteel overnachting

Samen lekker ontspannen

Grote kans dat jij lekker wil ontspannen tijdens je overnachting. Ga lekker samen in bad of geef elkaar een uitgebreide massage. Even echt samen genieten.

Verstoppertje spelen - Overnachten in kasteel met kinderen

Verstoppertje spelen!

Is het niet de droom van zo’n beetje elk kind om verstoppertje te spelen in een echt kasteel? Doe even net alsof je weer een kind bent. Of neem je kinderen mee op vakantie!

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Frankrijk

‘s Ochtends word je heerlijk uitgerust wakker in je kasteelkamer. Zodra je je klaar hebt gemaakt, loop je naar beneden voor het ontbijt. Dit is natuurlijk geen ontbijtje uit de middeleeuwen, maar een echt Frans ontbijtje met bijvoorbeeld een stokbroodje. Wat je de rest van de dag gaat doen, hangt natuurlijk van jou af. Waarschijnlijk is er genoeg te doen in en rondom het kasteel om je een hele dag te vermaken. Je kunt er lunchen, of een flinke wandeling maken in de kasteeltuin. Neem lekker wat broodjes mee en ga buiten picknicken! 

Aan het einde van de dag kom je dan uitgehongerd terug in het kasteel en kun je lekker gaan genieten van een heerlijke maaltijd. Met je buikje vol kun je nog gezellig een drankje nemen in de bar, of jullie kunnen je terugtrekken op jullie kasteelkamer om daar heerlijk tot rust te komen van een hele dag in het kasteel.

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Frankrijk

Overnacht je echt in het kasteel in Frankrijk?

Als je kiest voor een weekendje weg in een kasteel, dan wil je natuurlijk ook wel echt in het kasteel slapen. Gelukkig is dat ook zo het geval. Bij sommige kastelen is het wel zo dat je kamer in het bijgebouw is en niet in het hoofdgebouw. 

Hoe is de hotelkamer in Frankrijk ingericht?

Hoe de hotelkamer er precies uit ziet, verschilt natuurlijk per kasteel. Het is wel zo dat ze er niet meer precies zoals vroeger uit zien. Ze zijn namelijk wel ietsje luxer gemaakt zodat jij er fijn kunt verblijven. Sommige kastelen hebben echter wel nog steeds die authentieke uitstraling van vroeger. Uiteraard is elke kamer voorzien van een bed en een badkamer.

Wat kost een kasteel overnachting in Frankrijk?

Ook de kosten van een nachtje slapen in een kasteel verschillen enorm. Je bent over het algemeen minstens €40,- kwijt voor een hotelkamer.