Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Valkenburg

Geniet van een weekendje in Valkenburg terwijl je slaapt in een echt kasteel.

✓ Vanaf 50 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Valkenburg

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Nederland / Kasteel overnachtingen Limburg

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Valkenburg

Wanneer je naar een historische stad als Valkenburg gaat, moet je natuurlijk ook wel in een passend verblijf slapen. En wat past nou beter bij een historische stad dan een echt kasteel? Het zal net lijken alsof je even teruggaat in de tijd en alsof jij in het kasteel woont. Wie wil dat nou niet? Het geeft net even dat beetje extra’s en zorgt ervoor dat jouw bezoek naar Valkenburg onvergetelijk is.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Valkenburg

Activiteiten & bezienswaardigheden in Valkenburg

Grot Bezoeken en Ontdekken

Bezoek de grotten van Valkenburg

Eén van de meest bekende activiteiten die je in Valkenburg kunt doen is een bezoekje brengen aan de grotten. Onder de stad vind je namelijk meer dan 250 kilometer aan grotten, waarvan je een deel kunt bezoeken.

Wandelen - activiteiten tijdens vakantie

Kasteelruïne Valkenburg

Deze ruïne zie je al liggen zodra je de stad nadert. Het zijn overblijfselen van een kasteel dat dateert uit de 11e eeuw en prachtig om een keertje te bezoeken.

Stadspoort Valkenburg

De stadspoorten

Valkenburg is een hele oude stad en er zijn ook genoeg dingen van vroeger bewaard gebleven, zoals drie middeleeuwse stadsmuren. Ze zijn uiteraard wel gerestaureerd, maar nog steeds heel mooi en indrukwekkend.

'De Koel' Mijn

Een museum bezoeken

Dit is ideaal wanneer je Valkenburg bezoekt en het regent. De Steenkolenmijn is een museum waar een steenkolenmijn is nagemaakt en het gaat dan ook over het winnen van steenkolen in de grotten van Valkenburg. 

Wandelen

Wandelen of fietsen

Valkenburg heeft een prachtige omgeving met heel veel natuur en staat dan ook bekend als een wandelgebied. Natuurlijk kun je de omgeving ook per fiets verkennen.

Wellness

Naar de spa

Als je echt heerlijk tot rust wil komen tijdens je uitje, moet je naar de Thermae 2000 toe. Dit is een wellness met een sauna en verwarmde binnen- en buitenbaden.

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Valkenburg

Geen een is hetzelfde wanneer je ervoor kiest om te verblijven in een kasteel in Valkenburg. Zodra je ‘s ochtends wakker wordt, kun je niet wachten om op te staan en om de rest van het kasteel te ontdekken. Je kunt ‘s middags het kasteel uit en Valkenburg ontdekken, maar je kunt ook in de buurt van het kasteel blijven en hier lekker ontspannen. In de avond kun je in het kasteel uitgebreid dineren en van elkaars gezelschap genieten. Dat is immers waarvoor je samen een weekendje weg bent, toch?

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Valkenburg

Overnacht je echt in het kasteel in Valkenburg?

Als je kiest voor een overnachting in een kasteel dan slaap je ook echt in het kasteel zelf, of het nou het hoofdgebouw of het bijgebouw is.

Hoe is de hotelkamer in Valkenburg ingericht?

De kamers van de kastelen zien er natuurlijk allemaal anders uit. Sommige zijn helemaal gerenoveerd en modern ingericht, terwijl andere nog zoveel mogelijk in tact zijn gebleven en er nog ouderwets uit zien. In ieder geval heeft elke kamer een bed om in te slapen en een badkamer om je in te wassen.

Wat kost een kasteel overnachting in Valkenburg?

Een overnachting in een kasteel kost je gemiddeld zo’n €80,- per nacht. Uiteraard hangt dit af van het kasteel dat je kiest en de kamer waar je slaapt.

Waar liggen kastelen in Valkenburg?

De kastelen waar je kunt verblijven in Valkenburg staan in en rondom de stad. Je kunt dus zelf kiezen of je echt in Valkenburg wilt zitten of juist net iets erbuiten.

Welke activiteiten zijn er in Valkenburg?

Je kunt Valkenburg op verschillende manieren ontdekken, bijvoorbeeld te voet maar ook op de fiets.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Valkenburg?

In Valkenburg zul je je niet vervelen, want er is hier genoeg te doen. De stad staat beroemd om zijn grotten die je kunt bezoeken, de unieke kasteelruïne en een ideaal wandelgebied.