Kasteel overnachting

Kasteel overnachting Zuid-Limburg

Maak je verblijf in Zuid-Limburg helemaal af door te slapen in een echt kasteel.

✓ Vanaf 40 euro per nacht
✓ Spectaculair overnachten in een kasteel in Zuid-Limburg

Bekijk alle kasteel overnachtingen

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Kasteel overnachtingen / Kasteel overnachtingen Nederland / Kasteel overnachtingen Limburg

Sprookjesachtige overnachtingen in een kasteel in Zuid-Limburg

Een kasteel ademt geschiedenis en luxe en dat zijn twee dingen die eigenlijk niet mogen missen wanneer je een weekendje weg gaat. Waan je als een heuse prins en prinses door te verblijven in een echt kasteel. De statige gebouwen, prachtige eetzalen en ouderwetse of juist moderne kamers zorgen ervoor dat je helemaal kunt genieten en kunt ontspannen tijdens jouw weekendje weg in het zuiden van Limburg. Er zijn veel verschillende kastelen en landhuizen waar je kunt verblijven.

Uitgelichte kastelen

Hotel Kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal

Nabij Aken en het Drielandenpunt ligt het prachtige kasteel Bloemendal. Met prachtige kasteeltuin een heerlijke overnachting.

✓ Vanaf 109,- per nacht

Bekijk kasteel

Bekijk alle kasteel overnachtingen in Zuid-Limburg

Populaire plaatsen in Zuid-Limburg

Activiteiten & bezienswaardigheden in Zuid-Limburg

Limburg Natuur

Het heuvellandschap verkennen

In tegenstelling tot de rest van Nederland, is het zuiden van Limburg heuvelachtig waardoor het heerlijk is om hier een mooie wandeling of fietstocht te maken!

Grot Bezoeken en Ontdekken

Ga ondergronds

Er zijn heel veel verschillende grotten in Zuid-Limburg die open zijn om te bezoeken. Hartstikke interessant en leuk!

Wijnproeven

Je hoeft helemaal niet naar het buitenland voor groene heuvels vol wijngaarden, want deze heb je ook gewoon in Zuid-Limburg. Dit is namelijk de wijnprovincie van Nederland.

Margraten

Zeker wanneer je een geschiedenisliefhebber bent, mag een bezoekje aan de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten niet ontbreken tijdens je verblijf in Zuid-Limburg.

Maastricht Bezoeken

Een dagje Maastricht

Misschien wel de mooiste stad van het Nederland, Maastricht, is zeker een bezoekje waard wanneer je in Zuid-Limburg bent. Zeker in de winter is het hier magisch op de kerstmarkt.

'De Koel' Mijn

Naar ‘de koel’

Ontdek het mijnverleden van Zuid-limburg tijdens een bezoekje aan ‘de koel’. Hier werd vroeger het zwarte goud naar boven gehaald zodat heel Nederland er lekker warm bij kon zitten.

Hotel kasteel Kasteel overnachting

Zo verloopt een dag in een kasteel in Zuid-Limburg

Elke dag ziet er anders uit in een kasteel in Zuid-Limburg. In de ochtend word je heerlijk uitgerust wakker en kun je meteen gaan ontbijten. Hoe de rest van de dag eruit ziet, hangt af van wat jij wil. Wil je erop uit gaan en de omgeving gaan verkennen? Geen probleem! Wil je lekker in het kasteel rondhangen en even helemaal niets doen? Er is geen plek waar dat beter kan dan in een kasteel. ‘s Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van het kasteel en de rest van de avond kun je doorbrengen in de bar of natuurlijk gewoon in je hotelkamer.

Veelgestelde vragen over kasteel overnachtingen in Zuid-Limburg

Overnacht je echt in het kasteel in Zuid-Limburg?

Ja, wanneer je ervoor kiest om te overnachten in een kasteel, slaap je ook echt in het kasteel. Of je in het hoofdgebouw of in een bijgebouw slaapt, verschilt per locatie.

Hoe is de hotelkamer ingericht?

Bij het ene kasteel zien de kamers en een stuk moderner uit dan bij het andere kasteel. Dit hangt dus echt van je verblijfsplek af. In ieder geval heeft elke kamer een bed en een badkamer.

Wat kost een kasteel overnachting in Zuid-Limburg?

Hoeveel zo’n overnachting in een kasteel precies kost, verschilt uiteraard per kasteel. Je bent minstens zo’n €40,- kwijt, maar er zijn ook plekken waar je enkele honderden euro’s per nacht betaalt. 

Waar liggen kastelen in Zuid-Limburg?

De kastelen zijn echt verspreid door Zuid-Limburg. Zo heb je kastelen die midden in de natuur liggen, maar er zijn ook kastelen die wat dichter bij de steden liggen.

Welke activiteiten zijn er in Zuid-Limburg?

Doordat het zuiden van Limburg zo heuvelachtig is, is het de perfecte regio voor wielrenners.
Als je het nog net iets spectaculairder wil, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan grotbiken.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Zuid-Limburg?

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in het zuiden van Limburg die leuk zijn om te bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld de prachtige stad Maastricht en mag een bezoekje aan het Drielandenpunt ook echt niet ontbreken!