Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes voor 8 personen

Met je voeten in het zand, direct aan zee. Overnachten op het strand in een strandhuisje voor 8 personen.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Direct aan het strand

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Strandhuisjes

Genieten op het strand met z’n 8en

Er staan aan onze kust bijna geen 8 persoons strandhuisjes, niet in Nederland, maar ook niet in Belgie. Je zou denken dat dat de kansen voor een verblijf op het strand, direct aan zee, verkleint. Echter zijn er tal van kustplaatsen waar jij twee strandhuisjes van 4 personen naast elkaar kunt boeken. Je hebt zo in elk van de huisjes een volledig ingerichte keuken, slaapkamer en badkamer. Overnacht er met vrienden of familie voor een nacht, weekend of week. Voor welke optie je ook gaat, aan zee, en zeker op het strand, heerst een echt vakantiegevoel. Ook kinderen zullen zich op het strand enorm goed vermaken. Zij hebben namelijk het grote strand als hun speeltuin voor de hele vakantie. Elk van de kustgebieden heeft zo zijn eigen charmes, bepaal daarom wat jou leuk lijkt: kies voor het levendige karakter van de bekende badplaatsen. Of ga volledig de natuur in naar een strandhuisje in Zeeland of op een van de Waddeneilanden. Welke plaats je ook kiest: er al zijn altijd tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt.

Uitgelichte strandhuisjes

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Roompot Beach Villa's

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Eilandhuisjes Marker Wadden Flevoland

Eilandhuisjes Marker Wadden

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes voor 8 personen

Populaire plaatsen

Strandhuisjes Kijkduin

Kijkduin

In Kijkduin enkel 4 persoons strandhuisjes, waardoor jij jouw gezelschap altijd moet opdelen. Twee strandhuisjes bieden dus precies genoeg plek voor 8 personen.

strandhuisjes kijkduin
Strandhuisjes Hoek van Holland

Hoek van Holland

Twee strandhuisjes, gelegen in één groot strandhuis, zoals je op de foto ziet. Samen bieden ze genoeg plek voor 8 personen om te slapen en te genieten van het gezelschap.

strandhuisjes hoek van holland
Strandhuisjes Vlissingen

Vlissingen

Knusse strandhuisjes voor 4 personen, je hebt er daardoor 2 nodig. Het gezelschap opknippen, en ’s avonds wel gezellig samen in een van de strandhuisjes genieten.

strandhuisjes vlissingen
Strandhuisjes Julianadorp

Julianadorp

De strandhuisjes in Julianadorp zijn groot, maar bieden desondanks maar plaats aan 4 personen. Twee naast elkaar gelegen huisjes bieden daardoor plek aan 8 personen.

strandhuisjes julianadorp
Strandhuisjes Den Haag

Den Haag

In de landelijke strandhuisjes van Den Haag kun je met 4 personen slapen. Dat betekent dat je 2 strandhuisjes moet boeken om met 8 personen te overnachten op het strand.

strandhuisjes Den haag
Strandhuisjes Kamperland

Kamperland

In het Zeeuwse Kamperland staan de grootste strandhuisjes van Nederland, al bieden ze geen plek aan 8 personen. Je zult dus ook hier moeten kiezen voor 2 huisjes.

strandhuisjes Kamperland

Last minute strandhuisje huren?

Noordzee Resort Vlissingen

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Met vrienden of familie, in ieder geval met z’n 8en genieten in een strandhuisje. Dan heb je, doordat er weinig 8 persoons strandhuisjes zijn, meestal 2 strandhuisjes nodig. Nadat je bent aangekomen zet je al jouw spullen op z’n plek. Ga je voor een wandeling of een frisse duik in de Noordzee? In het begin van de avond gaat de zon langzaam onder. Het weidse uitzicht over zee zorgt ervoor dat dit een prachtig schouwspel is. Steeds wordt het een beetje rustiger op het uitgestrekte strand.

‘s Ochtends kun je gezellig samen ontbijten, terwijl de zon weer op komt. Het is een mooi gezicht, doordat je zover kunt kijken. Langzaam wordt het levendig op het strand. Het is tijd om plannen te maken: trekken jullie erop uit, blijven jullie bij het 8 persoons strandhuisje of wordt de groep opgesplitst?

Veelgestelde vragen over strandhuisjes voor 8 personen

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Ja, strandhuisjes staan echt op het strand. Alleen op de Waddeneilanden vind je, door de regelgeving, de strandhuisjes in de duinen. Op alle andere badplaatsen in Nederland staan de strandhuisjes op het strand, direct aan zee.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo het strand op, om een frisse duik te nemen in de zee. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje vanaf ongeveer 100 euro per nacht. Het hoogseizoen, zoals de mei- en zomervakantie, zijn doorgaans duurder dan het laagseizoen.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

De meeste strandhuisjes worden elk jaar eind maart of begin april opgebouwd, en eind oktober weer afgebroken. Dat betekent dat de huisjes zowel in het voor-, hoog- en naseizoen gehuurd kunnen worden. In de wintermaanden gaan de weer huisjes van het strand af, onder meer vanwege de grotere kans op storm in deze periode. Er zijn echter twee plekken in Nederland waar de strandhuisjes het hele jaar door blijven staan: in Hoek van Holland en in het Zeeuwse Kamperland.