Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes in December

Met je voeten in het zand, direct aan zee. Overnachten in een strandhuisje op het strand in December.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Direct aan het strand

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Strandhuisjes

Genieten op het strand in December

In december overnachten in een strandhuisje op het strand kan maar op twee plekken, namelijk in het Zeeuwse Kamperland en in Hoek van Holland. Je overnacht hier in december op het strand, direct aan zee. ‘s Ochtends een frisse duik nemen is in december misschien wat koud, al is het uitzicht in deze maand niet minder mooi. Elk strandhuisje is voorzien van een keuken, slaapkamer en badkamer, die van alle gemakken zijn voorzien. Dit voor een comfortabel verblijf aan zee. Maak heerlijke strandwandelingen of laat de kinderen lekker buiten spelen op het enorme strand dat voor de deur ligt. Kies je voor Kamperland, dan kies je voor de rust aan de Zeeuwse kust. In Hoek van Holland liggen meer activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt, dus aan jou de keuze. Hoe dan ook, overnachten in een strandhuisje in december is de moeite waard. Je bent er immers even heerlijk tussenuit in december.

Uitgelichte strandhuisjes

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Roompot Beach Villa's

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Eilandhuisjes Marker Wadden Flevoland

Eilandhuisjes Marker Wadden

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes in December

Populaire plaatsen

Strandhuisjes Hoek van Holland

Hoek van Holland

In Hoek van Holland kun je 365 dagen per jaar overnachten. Op de boulevard, of in de omgeving van Hoek van Holland op de kerstmarkt in Den Haag of Rotterdam.

strandhuisjes hoek van holland
Strandhuisjes Kamperland

Kamperland

De strandhuisjes in Kamperland zijn het hele jaar te boeken, dus ook in december. Bezoek Middelburg, Vlissingen of Goes en ga naar een van de vele kerstmarkten in Zeeland.

strandhuisjes Kamperland

Last minute strandhuisje huren?

Noordzee Resort Vlissingen

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Het is middag, je komt aan in jouw strandhuisje. December, maar aan zee heb je altijd het gevoel van vakantie. Misschien geen weer om te zonnen, of om een duik te nemen in de Noordzee, maar wel hetzelfde fantastische uitzicht. Je zet de spullen op z’n plek en maakt een heerlijke wandeling om even uit te waaien op het strand. De zon zakt langzaam in de zee. Het wordt rustiger op het strand en alleen de rust blijft.

Zodra je ‘s ochtends wakker wordt komt de zon langzaam weer op. Je kijkt naar buiten en beseft dat dit de beste plek is om te ontbijten. Rust en ruimte overheersen terwijl jij een lekkere kop koffie drinkt. Wat wordt het plan vandaag? Kies je voor een goed boek, of trek je erop uit naar de bezienswaardigheden in de buurt.

Veelgestelde vragen over strandhuisjes in December

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Ja, strandhuisjes staan echt op het strand. Alleen op de Waddeneilanden vind je, door de regelgeving, de strandhuisjes in de duinen. Op alle andere badplaatsen in Nederland staan de strandhuisjes op het strand, direct aan zee.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo het strand op, om een frisse duik te nemen in de zee. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje vanaf ongeveer 100 euro per nacht. De periode vanaf het begin van de kerstvakantie t/m Oud en Nieuw is doorgaans duurder dan de andere weken van December.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

De meeste strandhuisjes worden elk jaar eind maart of begin april opgebouwd, en eind oktober weer afgebroken. Dat betekent dat de huisjes zowel in het voor-, hoog- en naseizoen gehuurd kunnen worden. In de wintermaanden gaan de weer huisjes van het strand af, onder meer vanwege de grotere kans op storm in deze periode. Er zijn echter twee plekken in Nederland waar de strandhuisjes het hele jaar door blijven staan: in Hoek van Holland en in het Zeeuwse Kamperland.

Wat is de gemiddelde temperatuur in December?

In de maand December is het gemiddeld 6,2 °C.

Wat is de zeetemperatuur in December?

De temperatuur van de Noordzee is in December gemiddeld 9 °C.