Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes met hond

Met je voeten in het zand, direct aan zee. Overnachten op het strand in een strandhuisje met hond. Heerlijk wandelen met de hond.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Direct aan het strand

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Strandhuisjes

Genieten op het strand met de hond

In verschillende strandhuisjes aan de Nederlandse en Belgische kust mag jouw hond mee naar het strandhuisje. Een strandhuisje met hond is dan ook niet alleen een vakantie voor jullie zelf, maar ook voor de hond. Elk van de strandhuisjes heeft zo zijn eigen charmes, maar is standaard voorzien van een volledig ingerichte keuken, slaapkamers en een badkamer. Zo zijn alle faciliteiten voor een onbezorgde vakantie aanwezig in jouw strandhuisje. Overnacht aan zee met vrienden, familie, je gezin of alleen met je partner (en de hond natuurlijk). Ook voor kinderen is een verblijf in een strandhuisje ideaal: zij kunnen immers de hele dag buiten spelen op het strand. Elk van de kustplaatsen waar je met hond kunt verblijven heeft zo zijn eigen charmes. De bekende badplaatsen hebben een levendig centrum, terwijl je bij andere midden in de natuur verblijft. Echter, waar je ook verblijft, in eigenlijk iedere plaats is er in de omgeving genoeg te doen voor een nacht, weekend of week vakantie aan zee.

Uitgelichte strandhuisjes

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Roompot Beach Villa's

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Eilandhuisjes Marker Wadden Flevoland

Eilandhuisjes Marker Wadden

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes met hond

Populaire plaatsen

Strandhuisjes Hoek van Holland

Hoek van Holland

In de strandhuisjes van Hoek van Holland mag je een hond meenemen. Houd er rekening mee dat er aanvullende kosten gerekend kunnen worden voor schoonmaak.

strandhuisjes hoek van holland
Strandhuisjes Kamperland

Kamperland

Ook in Kamperland mag jouw hond mee in een strandhuisje met hond. Ook hier kunnen aanvullende kosten gelden voor de schoonmaak wanneer de hond mee gaat.

strandhuisjes Kamperland

Last minute strandhuisje huren?

Noordzee Resort Vlissingen

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Doorgaans kom je vanaf ongeveer 15.00 uur aan in jouw strandhuisje. De hond wordt helemaal gek van het enorme strand, dus zodra je de spullen op z’n plek hebt staan is het meteen tijd voor een strandwandeling met de hond. Na een prachtige zonsondergang keert de rust terug op het strand. ‘s Ochtends word je volledig uitgerust wakker, het weidse uitzicht is de moeite waard.

Tijd voor een mooie ochtendwandeling met de hond. Vervolgens lekker ontbijten en plannen maken voor de dag. Blijf je een dagje op het strand, of ga je erop uit met de hond om de omgeving te verkennen. Hoe dan ook, wees voor de avond terug. De ondergaande zon wil je immers niet missen.

Veelgestelde vragen over strandhuisjes met hond

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Ja, strandhuisjes staan echt op het strand. Alleen op de Waddeneilanden vind je, door de regelgeving, de strandhuisjes in de duinen. Op alle andere badplaatsen in Nederland staan de strandhuisjes op het strand, direct aan zee.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo het strand op, om een frisse duik te nemen in de zee. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje vanaf ongeveer 100 euro per nacht. Het hoogseizoen, zoals de mei- en zomervakantie, zijn doorgaans duurder dan het laagseizoen. Houd er rekening mee dat er vaak aanvullende schoonmaakkosten gelden vanwege de hond.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

De meeste strandhuisjes worden elk jaar eind maart of begin april opgebouwd, en eind oktober weer afgebroken. Dat betekent dat de huisjes zowel in het voor-, hoog- en naseizoen gehuurd kunnen worden. In de wintermaanden gaan de weer huisjes van het strand af, onder meer vanwege de grotere kans op storm in deze periode. Er zijn echter twee plekken in Nederland waar de strandhuisjes het hele jaar door blijven staan: in Hoek van Holland en in het Zeeuwse Kamperland.

Mag mijn hond (los lopen) op het strand van de Waddeneilanden?
 • Texel: van eind juni t/m de eerste week van September aangelijnd, de rest van het jaar mogen honden er los lopen op het strand.
 • Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog: honden mogen hier het hele jaar door los lopen op het strand.
Mag mijn hond (los lopen) op het strand van Noord-Holland?
 • Bergen aan Zee: In de winter mogen honden overal los lopen. Van 1 mei t/m 1 oktober geldt een losloopverbod tussen 10.00 en 19.00 uur. Tijdens die tijden mag een hond alleen aangelijnd op het strand.
 • Bloemendaal aan Zee: Honden mogen tussen Parnassia en het naaktstrand het hele jaar door los lopen. Tussen de gemeentegrens van Zandvoort en Parnassia mogen tussen 15 april en 1 oktober geen honden op het strand komen, ook niet aangelijnd.
 • Castricum aan Zee: Honden mogen het gehele jaar door los lopen op het strand van Castricum, uitgezonderd 1 mei t/m 1 oktober van 10.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds.
 • Egmond aan Zee: Honden zijn niet toegestaan op het strand van 1 mei t/m 1 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur.
 • IJmuiden: Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal los lopen op het strand van IJmuiden. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn op het strandgedeelte voor de strandhuisjes. Voorbij strandpaal 57.5 mogen honden het gehele jaar door los lopen.
 • Zandvoort aan Zee: Tussen 1 oktober en 15 april mogen honden overal los lopen op het strand van Zandvoort. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn tussen 09.00 en 19.00 uur.
Mag mijn hond (los lopen) op het strand van Zuid-Holland?
 • Hoek van Holland: Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden overal los lopen op het strand van Hoek van Holland. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn tussen 09.00 en 19.00 uur. In het duingebied moet de hond altijd aangelijnd zijn.
 • Katwijk aan Zee: Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal los lopen op het strand van Katwijk. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn tussen 09.00 en 19.00 uur.
 • Kijkduin: Tussen 1 oktober en 15 mei mogen honden overal los lopen op het strand van Kijkduin. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn, en mogen zij enkel lopen op het Zuiderstrand tussen 09.00 en 19.00 uur. Vanaf de Kwartellaan tot Strandopgang 10 mogen honden wel het gehele jaar los lopen op het strand van Kijkduin.
 • Noordwijk aan Zee: Het strand van strandopgang nr. 1, aan het eind van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk, tot aan Katwijk is ongeveer 4 kilometer hondenstrand. Hier mogen honden het gehele jaar door los lopen. De overige stranden van Noordwijk zijn van 1 mei t/m 1 september verboden voor honden.
 • Scheveningen: Op het strand van Scheveningen zijn honden alleen welkom vanaf 1 oktober t/m 15 mei. In de zomer maanden is het dus verboden om met je hond het strand op te gaan. Honden zijn wel het hele jaar welkom ten noorden van strandpaal 47 (Noorderstrand, voorbij Carlton Beach Hotel) of ten zuiden van strandpaal 36 (Zuiderstrand, voorbij de Haven).
Mag mijn hond (los lopen) op het strand van Zeeland?
 • Cadzand: Honden mogen in Cadzand-Bad tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag loslopen op het strand. Tussen 1 mei en 1 oktober mogen honden alleen los tussen 18.00 en 10.00 uur. Tussen 10.00 tot 18.00 uur moeten honden aan de lijn.

 • Domburg: Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden overal los lopen op het strand van Zoutelande. Daarbuiten zijn honden tussen 10.00 en 19.00 uur niet toegestaan op het strand.

 • Renesse: Tussen 15 september en 15 mei mogen honden overal los lopen op het strand van Renesse. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn tussen 10.00 en 19.00 uur.

 • Vrouwenpolder: Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden overal los lopen op het strand van Vrouwenpolder. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn tussen 08.00 en 18.00 uur.

 • Zoutelande: Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden overal los lopen op het strand van Zoutelande. Daarbuiten moeten honden aangelijnd zijn tussen 09.00 en 19.00 uur.