Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes met open haard

Met je voeten in het zand, direct aan zee. Overnachten op het strand in een strandhuisje met open haard.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Direct aan het strand

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

Strandhuisjes

Genieten op het strand met open haard

Overnachten op het strand, direct aan zee. Om dan ‘s avonds lekker bij de open haard te gaan zitten met uitzicht op zee. Het kan in een strandhuisje met open haard. Eigenlijk heeft ook een strandhuisje met open haard dezelfde kenmerken, maar dan met zijn eigen charmes. Zo zijn deze strandhuisjes volledig ingericht en voorzien van keuken, slaapkamers en een badkamer. Groot genoeg om te overnachten op het strand met vrienden, familie, je gezin of met je partner. Ook met kinderen is een strandhuisje ideaal: zij kunnen zich de hele dag vermaken op het strand, terwijl jij kunt genieten van het uitzicht met een goed boek. De strandhuisjes in Nederland en België staan in elke kustprovincie. Elk gebied heeft wel zijn eigen charmes, zo kun je de rust opzoeken in Zeeland en op de Waddeneilanden, terwijl de bekende badplaatsen van Zuid- en Noord-Holland meer vertier bieden. Al met al: welke bestemming je ook kiest voor jouw vakantie aan zee, er zijn altijd genoeg activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt voor een nacht, weekend of week.

Uitgelichte strandhuisjes

Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Roompot Beach Villa's

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Eilandhuisjes Marker Wadden Flevoland

Eilandhuisjes Marker Wadden

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes met open haard

Populaire plaatsen

Strandhuisjes Kijkduin

Kijkduin

Helaas, in Kijkduin geen strandhuisjes met open haard. Wel huisjes met genoeg verwarming om het lekker warm te krijgen. Dus ook op dagen met minder weer!

strandhuisjes kijkduin
Strandhuisjes Hoek van Holland

Hoek van Holland

Helaas, in Hoek van Holland geen strandhuisjes met open haard. Wel huisjes met genoeg verwarming om het lekker warm te krijgen. Dus ook met minder weer!

strandhuisjes hoek van holland
Strandhuisjes Vlissingen

Vlissingen

Helaas, in Vlissingen geen strandhuisjes met open haard. Wel huisjes met genoeg verwarming om het lekker warm te krijgen. Dus ook op dagen met minder weer!

strandhuisjes vlissingen
Strandhuisjes Julianadorp

Julianadorp

Helaas, in Julianadorp geen strandhuisjes met open haard. Wel huisjes met genoeg verwarming om het lekker warm te krijgen. Dus ook op dagen met minder weer!

strandhuisjes julianadorp
Strandhuisjes Den Haag

Den Haag

Helaas, in Den Haag geen strandhuisjes met open haard. Wel huisjes met genoeg verwarming om het lekker warm te krijgen. Dus ook op dagen met minder weer!

strandhuisjes Den haag
Strandhuisjes Kamperland

Kamperland

Helaas, in Kamperland geen strandhuisjes met open haard. Wel huisjes met genoeg verwarming om het lekker warm te krijgen. Dus ook op dagen met minder weer!

strandhuisjes Kamperland

Last minute strandhuisje huren?

Noordzee Resort Vlissingen

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Heerlijk genieten in een strandhuisje met open haard, direct vanaf het moment dat je ‘s middags aan komt. Het weidse uitzicht over het strand en de zee geeft je direct een echt vakantiegevoel. Even alles installeren en daarna een heerlijke wandeling maken over het strand terwijl de zon langzaam onder gaat in zee. Zodra de avond valt wordt het tijd voor een biertje, wijntje en genieten van de rust.

Door diezelfde rust wordt je ‘s ochtends volledig uitgerust wakker. Tijd voor een ochtendwandeling over het strand, een ontbijtje en een verse kop koffie. Het is het moment om plannen te gaan maken voor de dag. Er zijn vast genoeg activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt, dus daarmee moet het helemaal goed komen. Wil je liever een dagje op het strand blijven, ook dat kan natuurlijk!

Veelgestelde vragen over strandhuisjes met open haard

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Ja, strandhuisjes staan echt op het strand. Alleen op de Waddeneilanden vind je, door de regelgeving, de strandhuisjes in de duinen. Op alle andere badplaatsen in Nederland staan de strandhuisjes op het strand, direct aan zee.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo het strand op, om een frisse duik te nemen in de zee. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje vanaf ongeveer 100 euro per nacht. Het hoogseizoen, zoals de mei- en zomervakantie, zijn doorgaans duurder dan het laagseizoen.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

De meeste strandhuisjes worden elk jaar eind maart of begin april opgebouwd, en eind oktober weer afgebroken. Dat betekent dat de huisjes zowel in het voor-, hoog- en naseizoen gehuurd kunnen worden. In de wintermaanden gaan de weer huisjes van het strand af, onder meer vanwege de grotere kans op storm in deze periode. Er zijn echter twee plekken in Nederland waar de strandhuisjes het hele jaar door blijven staan: in Hoek van Holland en in het Zeeuwse Kamperland.