Strandhuisje boeken: overnachten op het strand

Strandhuisjes Terschelling

Met je voeten in het zand, midden tussen de duinen. Op een steenworp afstand van het strand overnachten in een strandhuisje op Terschelling.

✓ Vanaf 92 euro per nacht
✓ Gelegen midden tussen de duinen

Bekijk alle strandhuisjes

Bekijk aanbiedingen
van o.a.

StrandhuisjesStrandhuisjes in Nederland / Strandhuisjes Waddeneilanden

Genieten op het strand van Terschelling

Strandhuisjes op het strand van Terschelling, direct aan zee, zijn er helaas niet op dit populaire vakantie eiland. De strandhuisjes staan op Terschelling midden tussen de duinen, en daardoor op loopafstand van het strand. Je loopt vanaf deze zogenaamde ‘duinhuisjes’ zo naar het strand, om vervolgens te genieten van het uitzicht en de heerlijke wind. De strandhuisjes op Vlieland zijn volledig ingericht, voorzien van alles dat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie. Je hebt met vrienden, familie, je gezin of met je partner de beschikking over een volledig ingerichte keuken, voldoende slaapkamers en een badkamer. Ook wanneer je met kinderen op vakantie gaat naar Terschelling is er genoeg te beleven. Zij kunnen zich immers volop vermaken in de duinen van het eiland. Terschelling is een eiland met volop natuur, maar ook leuke plaatsen met activiteiten en bezienswaardigheden. Jij gaat jezelf daardoor gegarandeerd vermaken tijdens een vakantie op Terschelling.

Uitgelichte strandhuisjes

Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje van Largo & Roompot

Haagse strandhuisjes

Knus opgezette strandhuisjes, echt midden in de natuur helemaal ontspannen. Van alles dat je nodig hebt voorzien.

✓ Vanaf 182,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Uitgelicht strandhuisje: Strandhuisje Landal Beach Villa

Beach Villa’s

Overnacht in een beach villa, gelegen op het strand. Nieuw en het hele jaar door te boeken. Met prachtig uitzicht.

✓ Vanaf 92,- per nacht

Bekijk strandhuisje
Landal strandhuisje

Landal strandhuisje

Duurzame strandhuisjes, gelegen aan het water. Midden in de natuur met genoeg plek voor t/m 5 personen genieten.

✓ Vanaf 89,- per nacht

Bekijk strandhuisje

Bekijk alle strandhuisjes op Terschelling

Activiteiten & bezienswaardigheden

Activiteiten Terschelling: wandelen op Terschelling

Wandeling over het eiland

Vanuit jouw strandhuisje in de duinen van Ameland loop je zo het strand op. Je kunt er mooie wandelingen maken. Echt de natuur in: wandel door De Boschplaat.

Bezienswaardigheden Terschelling: West-Terschelling

Ontdek West-Terschelling

Zin om er even op uit te trekken: ga naar West-Terschelling. In de grootste plaats van Terschelling kun je even winkelen, lekker eten en ronddolen door het centrum.

Activiteiten Terschelling: Wrakkenmuseum Terschelling

Wrakkenmuseum Terschelling

In Formerumop Terschelling vind je het Wrakkenmuseum: een collectie met voorwerpen uit wrakken. Met o.a. kanonen, duikhelmen en ankers door duikers.

Terschelling plaatsen: Hoorn, Lies, Midsland

Ook Hoorn, Lies en Midsland

Niet alleen Terschelling’s grootste plaats is de moeite waard. Ook de kleinere plaatsen Hoorn, Lies en Midsland zijn leuk. Kleine winkeltjes, musea en restaurantjes.

Activiteiten Vlieland: Paardrijden op Vlieland

Paardrijden op het strand

Terschelling is bij uitstek geschikt voor een strandrit te paard. Kies de zonsopkomst, zonsondergang of een rit op de dag. Wat je ook kiest, maximale ontspanning verzekerd.

Evenementen Terschelling: Oerol Festival Terschelling

Oerol Festival Terschelling

Heb jij het geluk Oerol te mogen bezoeken, dan kun je opgaan in een bomvol programma van theater, muziek en kunst. Eigenzinnig, absoluut het beleven waard.

Overnachten in een strandhuisje op het strand

Zo verloopt een dag in een strandhuisje…

Vanuit Harlingen kun je ongeveer acht keer per dag de overtocht maken naar Terschelling. Gemiddeld duurt deze overtocht ongeveer 2 uur, wat betekent dat je begin van de middag de overtocht moet maken wanneer je rond 15.00 uur in jouw strandhuisje in de duinen van Terschelling wil aankomen. Vervolgens snel de spullen op z’n plek leggen en lekker naar het strand. ‘s Avonds uit eten in een van de plaatsen op Terschelling om daarna in alle rust onder de wol te gaan.

‘s Ochtends word je uitgerust weer wakker, je hebt namelijk in alle rust kunnen overnachten. Lekker ontbijten en daarna plannen maken voor de dag die gaat komen. Wordt het vandaag een lekker dagje op het strand, of gaan jullie het eiland verkennen? Op Terschelling is in ieder geval genoeg te doen en te beleven.

Veelgestelde vragen over strandhuisjes op Terschelling

Staan strandhuisjes écht op het strand?

Nee, de strandhuisjes op Terschelling staan niet op het strand. In verband met de regelgeving heb je op Terschelling enkel strandhuisjes in de duinen. Vanuit deze huisjes in de duinen loop zo naar het strand. Strandhuisjes direct aan het strand vind je wel in o.a. Julianadorp, Hoek van Holland, Kamperland en Kijkduin.

Hoe is een strandhuisje ingedeeld?

Strandhuisjes bieden plek aan 4-6 personen, afhankelijk van de indeling. De meeste huisjes hebben twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed. Andere kamers hebben vaak stapelbedden. Vanuit het huisje stap je zo de duinen in. Elk strandhuisje heeft een eigen badkamer met ruime douche en toilet. Elk huis is voorzien van een kachel, dus ook op mindere dagen blijft de temperatuur aangenaam. De woonkamer heeft een eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. Elk strandhuisje heeft een uitgebreide inventaris die je van een vakantiehuisje mag verwachten.

Hoe duur is een strandhuisje huren?

Afhankelijk van de ligging en de faciliteiten huur je een strandhuisje op Terschelling vanaf ongeveer 100 euro per nacht. Het hoogseizoen, zoals de mei- en zomervakantie, zijn doorgaans duurder dan het laagseizoen.

In welke periode kan ik een strandhuisje boeken?

Doordat de strandhuisjes op Terschelling in de duinen staan kunnen ze het hele jaar blijven staan. Daardoor is overnachten in een strandhuisje op Terschelling het hele jaar door mogelijk.

Waar ligt Terschelling?

Terschelling is een Waddeneiland dat behoort tot de provincie Noord-Holland. Terschelling is enkel te bereiken per veerboot. Deze veerboot vertrekt vanuit de Noord-Hollandse plaats Harlingen. De overtocht wordt verzorgd door Rederij Doeksen.

Hoelang duurt de overtocht naar Terschelling?

Terschelling is een Waddeneiland dat behoort tot de provincie Noord-Holland. Terschelling is enkel te bereiken per veerboot. Deze veerboot vertrekt vanuit de plaats Harlingen in Friesland. De overtocht wordt verzorgd door Rederij Doeksen.

Hoevaak vertrekt de veerboot naar Terschelling?

Terschelling is een Waddeneiland dat behoort tot de provincie Noord-Holland. Terschelling is enkel te bereiken per veerboot. Deze veerboot vertrekt vanuit de Noord-Hollandse plaats Harlingen. De overtocht wordt verzorgd door Rederij Doeksen.

Vanuit waar vertrekt de veerboot naar Terschelling?

De veerboot naar Terschelling vertrekt vanuit Harlingen in Friesland.

Mag ik op Terschelling met de auto rijden?

Op Terschelling is het gewoon toegestaan om met de auto te rijden. Enkel bepaalde delen van het eiland zijn autoluw. Om de auto mee te nemen naar Terschelling is het belangrijk om vroegtijdig te reserveren. Soms is het handiger om de auto in Harlingen te parkeren en te voet de overtocht te maken. Op Terschelling zijn verschillende mogelijkheden om een taxi te pakken, een fiets te huren of je te verplaatsen met de bus.

Welke activiteiten zijn er op Terschelling?

OP Terschelling kun je qua activiteiten alle kanten op. Avontuurlijke activiteiten als paardrijden en het Oerol Festival. Ook rustige activiteiten, waarbij je de natuur opzoekt behoren tot de mogelijkheden. Ga wandelen door de uitgestrekte natuur, bezoek West-Terschelling, Hoorn, Midsland en Lies of ga paardrijden door de duinen of op het strand.

Welke bezienswaardigheden zijn er op Terschelling?

De vuurtoren van West-Terschelling wordt gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. Ook de natuur van Terschelling, met veel natuurgebieden, de duinen en het strand met haar vuurtorens kunnen gezien worden als belangrijke bezienswaardigheid.